Túrós-gyümölcsös torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Túrós-gyümölcsös torta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 g sütőpor

Krém:

  • 25 dkg túró
  • 200 ml epres joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 5-6 ek porcukor
  • 1 cs zselatin

Tetejére:

  • 1,5 dl habtejszín
  • gyümölcs ízlés szerint
  • 1 cs színtelen tortazselé

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A habhoz adjuk a kikevert sárgákat és a sütőporos lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 30 perc).

A krémhez a zselatint feloldjuk 0,5 dl vízben. A túrót alaposan kikevertjük a porcukorral és a joghurttal, majd hozzáadom a keményre felvert tejszínt, majd a zselatint is belekeverem.

A krémet a kihűlt lapra simítjuk, majd betesszük a hűtőbe kicsit dermedni. A tetejét dermedés után kitesszük ízlés szerinti gyümölcsökkel, majd leöntjük a tortazselével, amit a csomagoláson leírtak szerint készítettünk el.

Egy éjszakára betesszük a hűtőbe a tortát, majd másnap ízlés szerint díszítjük a felvert tejszínnel.