Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A habhoz adjuk a kikevert sárgákat és a sütőporos lisztet, majd óvatosan összeforgatjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 30 perc).
A krémhez a zselatint feloldjuk 0,5 dl vízben. A túrót alaposan kikevertjük a porcukorral és a joghurttal, majd hozzáadom a keményre felvert tejszínt, majd a zselatint is belekeverem.
A krémet a kihűlt lapra simítjuk, majd betesszük a hűtőbe kicsit dermedni. A tetejét dermedés után kitesszük ízlés szerinti gyümölcsökkel, majd leöntjük a tortazselével, amit a csomagoláson leírtak szerint készítettünk el.
Egy éjszakára betesszük a hűtőbe a tortát, majd másnap ízlés szerint díszítjük a felvert tejszínnel.