Túrókrémes csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg cukor
- 6 evőkanál kakaópor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag sütőpor
- 1 kis doboz tejföl
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 13 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- fél citrom kifacsart leve
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük. A vajat krémesre keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a tojásokat, majd az egészet belekeverjük a kakaós lisztbe. A massza 2/3-át belesimítjuk egy kivajazott tortaformába.
A túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport és a citrom levét. Sima krémmé dolgozzuk, majd a formában lévő tészta tetejére simítjuk.
A tejfölt hozzákeverjük a maradék kakaós tésztához és a túrós krémre simítjuk.
180 fokos, előmelegített sütőben kb. 55-60 percig sütjük. Szeletelés előtt megvárjuk, amíg teljesen ki nem hűl. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »