Túróbomba recept
Elkészítése:
5 tojásból, 5 ek. cukorból, 5 ek. liszttel és egy fél sütőporral piskótát sütünk. Még melegen feltekerjük, és megtöltjük lekvárral a piskóta tekercset.
A 4 tojásból 4 ek. cukorral, 4 ek. liszttel és fél sütőporral torta formába ismét sütünk egy piskótát. Félretesszük, majd elkészítjük a tölteléket.
A fél Rama margarinkockát az öt tojássárgájával, a porcukorral és a vaníliával habosra kavarjuk. Külön a zselatint a vízzel elkeverjük és 15 percig állni hagyjuk. A rámás masszához hozzáadjuk a túrót és ha letelt a 15 perc, a zselatinhoz hozzáadjuk a 2 dl felforrósított tejet. Ha a zselatin elolvadt, hozzáadjuk a túrós masszához.
Közben már egy gömbölyű tálat kibélelünk a lekváros tekerccsel, ebbe öntjük a túrós masszát, és rá rakjuk a piskóta torta lapot. Hűtőben kb. egy órát hűtjük, majd egy tányérra kiborítjuk.
Tipp:
Legjobb a piskótatekercs elkészítéséhez az eper, vagy a meggylekvár.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

