Túróbomba recept

Elkészítése:
5 tojásból, 5 ek. cukorból, 5 ek. liszttel és egy fél sütőporral piskótát sütünk. Még melegen feltekerjük, és megtöltjük lekvárral a piskóta tekercset.
A 4 tojásból 4 ek. cukorral, 4 ek. liszttel és fél sütőporral torta formába ismét sütünk egy piskótát. Félretesszük, majd elkészítjük a tölteléket.
A fél Rama margarinkockát az öt tojássárgájával, a porcukorral és a vaníliával habosra kavarjuk. Külön a zselatint a vízzel elkeverjük és 15 percig állni hagyjuk. A rámás masszához hozzáadjuk a túrót és ha letelt a 15 perc, a zselatinhoz hozzáadjuk a 2 dl felforrósított tejet. Ha a zselatin elolvadt, hozzáadjuk a túrós masszához.
Közben már egy gömbölyű tálat kibélelünk a lekváros tekerccsel, ebbe öntjük a túrós masszát, és rá rakjuk a piskóta torta lapot. Hűtőben kb. egy órát hűtjük, majd egy tányérra kiborítjuk.
Tipp:
Legjobb a piskótatekercs elkészítéséhez az eper, vagy a meggylekvár.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »