Hozzávalók:
Elkészítése:
5 tojásból, 5 ek. cukorból, 5 ek. liszttel és egy fél sütőporral piskótát sütünk. Még melegen feltekerjük, és megtöltjük lekvárral a piskóta tekercset.
A 4 tojásból 4 ek. cukorral, 4 ek. liszttel és fél sütőporral torta formába ismét sütünk egy piskótát. Félretesszük, majd elkészítjük a tölteléket.
A fél Rama margarinkockát az öt tojássárgájával, a porcukorral és a vaníliával habosra kavarjuk. Külön a zselatint a vízzel elkeverjük és 15 percig állni hagyjuk. A rámás masszához hozzáadjuk a túrót és ha letelt a 15 perc, a zselatinhoz hozzáadjuk a 2 dl felforrósított tejet. Ha a zselatin elolvadt, hozzáadjuk a túrós masszához.
Közben már egy gömbölyű tálat kibélelünk a lekváros tekerccsel, ebbe öntjük a túrós masszát, és rá rakjuk a piskóta torta lapot. Hűtőben kb. egy órát hűtjük, majd egy tányérra kiborítjuk.
Legjobb a piskótatekercs elkészítéséhez az eper, vagy a meggylekvár.