Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túró torta recept

Túró torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 4 evőkanál liszt
    • 1/2 csomag sütőpor

    Túró massza:

    • 1/2 kg túró
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 2 vaníliás cukor
    • 2 csomag zselatin
    • 3 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 üveg barack befőtt vagy ananász
    • 3-4 narancs vagy kivi (bármilyen gyümölccsel finom)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd kihűtjük.

    A töltelékhez 2 dl hideg tejbe áztatjuk a zselatint, majd félretesszük. A befőttet felkockázzuk, a többi gyümölcsöt felkarikázzuk, vagy cikkekre vágjuk. A túró töltelékhez a margarint a cukorral habosra keverjük, beletesszük a tojást, majd az összetört túrót és simára keverjük.

    A beáztatott zselatinhoz hozzáöntünk 3 dl forró tejet, majd beleöntjük a túróba.

    A gyümölcsöket a tortaforma aljára tesszük, erre ráöntjük a túró felét, majd rátesszük a piskótát és az összedarabolt befőttet és a túró másik felét. Hűtőbe tesszük dermedni, majd fejre fordítva kiborítjuk a formából.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá