Túró torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Túró massza:
- 1/2 kg túró
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 2 csomag zselatin
- 3 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 üveg barack befőtt vagy ananász
- 3-4 narancs vagy kivi (bármilyen gyümölccsel finom)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd kihűtjük.
A töltelékhez 2 dl hideg tejbe áztatjuk a zselatint, majd félretesszük. A befőttet felkockázzuk, a többi gyümölcsöt felkarikázzuk, vagy cikkekre vágjuk. A túró töltelékhez a margarint a cukorral habosra keverjük, beletesszük a tojást, majd az összetört túrót és simára keverjük.
A beáztatott zselatinhoz hozzáöntünk 3 dl forró tejet, majd beleöntjük a túróba.
A gyümölcsöket a tortaforma aljára tesszük, erre ráöntjük a túró felét, majd rátesszük a piskótát és az összedarabolt befőttet és a túró másik felét. Hűtőbe tesszük dermedni, majd fejre fordítva kiborítjuk a formából.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »