Túró torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Túró massza:

  • 1/2 kg túró
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 csomag zselatin
  • 3 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 üveg barack befőtt vagy ananász
  • 3-4 narancs vagy kivi (bármilyen gyümölccsel finom)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 26 cm-es tortaformában, majd kihűtjük.

A töltelékhez 2 dl hideg tejbe áztatjuk a zselatint, majd félretesszük. A befőttet felkockázzuk, a többi gyümölcsöt felkarikázzuk, vagy cikkekre vágjuk. A túró töltelékhez a margarint a cukorral habosra keverjük, beletesszük a tojást, majd az összetört túrót és simára keverjük.

A beáztatott zselatinhoz hozzáöntünk 3 dl forró tejet, majd beleöntjük a túróba.

A gyümölcsöket a tortaforma aljára tesszük, erre ráöntjük a túró felét, majd rátesszük a piskótát és az összedarabolt befőttet és a túró másik felét. Hűtőbe tesszük dermedni, majd fejre fordítva kiborítjuk a formából.