Trüffel torta recept
Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 2 ek holland kakaópor
Krém:
- 1 l habtejszín
- 600 g jó minőségű étcsokoládé
Elkészítése:
Először elkészítjük a krémet, a tejszínt egy lábasban elkezdjük melegíteni. Amikor elkezd forrni beletesszük az apró darabokra tört étcsokit.
Folyamatosan kevergetjük, amikor a csoki elolvad levesszük a tűzről és kihűtjük. Hűtőbe tesszük minimum 8 órára. Szóval előző nap is megcsinálhatjuk.
A piskótához, a tojásokat kettéválasztjuk, majd a cukor 1/3 részével a tojássárgájat habosra keverjük. A tojásfehérjéből a cukor 2/3-ad részével kemény habot készítünk.
A cukrot nem egyszerre öntjük bele a fehérjébe, hanem legalább 3 egyenlő részletben.
A tojássárgájába belekeverjük a felvert tojásfehérjehabot, majd beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport, ezzel is levegőt juttatunk a tésztába. Fakanállal lassan, óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
160-170 fokra előmelegített sütőben 45-60 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát alkalmazni.
A jól lehűtött krémet robotgéppel közepes fokozaton elkezdjük felverni, néhány perc után egy jó tartású, habos krémet kapunk.
Habverés közben figyeljük, mert könnyen kicsapódik.
A piskótát 4 lapba vágjuk és megtöltjük krémmel, ez a krém elegendő arra, hogy a torta oldalát és a tetejét is körbe kenjük vele. Csokiforgáccsal, pasztillákkal tovább díszíthetjük.
A trüffel torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 21 g
Zsír: 27 g