Toszkán torta fenyőmaggal recept
Hozzávalók:
- 10 dkg nagy szemű mazsola
- 1 dl édes fehérbor
- 25 dkg gesztenyeliszt
- 1 ek cukor
- 4 ek olívaolaj
- 8 dkg fenyőmag
- 1 ág rozmaring
Elkészítése:
A mazsolát megmossuk, majd lecsepegtetjük és egy fél órára borba áztatjuk.
A lisztet a cukorral, 2 ek olíva olajjal és annyi langyos vízzel összekeverjük, hogy ne kapjunk túl folyékony tésztát.
A mazsolát lecsepegtetjük, és a felét a tésztához keverjük. Ugyanígy járunk el a fenyőmaggal is.
A maradék olajjal kikenünk egy 24 cm-es piteformát és a masszát elsimítjuk benne. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Kivesszük, majd megszórjuk a maradék mazsolával és fenyőmaggal. Csepegtetünk rá egy kevés olajat, majd visszatoljuk a sütőbe 10 percre. A formában hagyjuk kihűlni.
Ha a tészta teteje nagyon pirulna, fedjük be alufóliával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

