Torta della nonna recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 400 g búzaliszt
- 20 dkg porcukor
- 150 g vaj
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja (vegyszermentes)
Töltelékhez:
- 1 tasak vaníliás puding
- 5 dl tej
- 2 ek. kristálycukor
- 1/2 tasak vaníliás cukor
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 g fenyőmag
Elkészítése:
A tésztához valókat összeállítom robotgéppel, és fóliába betekerve egy éjszakán át hűtöm. Másnap 1/2 cm-re nyújtom a tészta felét, és egy piteformát kibélelek vele.
A pudingport 5 dl tejben elkeverem habverővel, a vaníliás cukorral, és a tojássárgákkal, meg 2 ek cukorral, és felteszem főni. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm.
Ezután kihűtöm, és jól kikeverem, majd a tésztára öntöm, amit előtte még villával megszurkálok. A tészta másik felét is kinyújtom, és a krémre terítem.
A szélét a nyújtófával egyenesre vágom, és lenyomkodom a széleit. Megszurkálom, és tejföllel lekenem, majd megszórom a fenyőmaggal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig kell sütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

