Torta citromhabbal recept

Hozzávalók:
- 0,5 liter habtejszín
- 3 ek cukor
- 1 cs habfixáló
- 1 nagy tejföl
- 40 dkg babapiskóta/vagy saját készítésű piskóta
- 1 citrom reszelt héja és leve
- tejben feloldva egy csomag vaníliás cukor
- tetejére csokidara/tortadara
Elkészítése:
A babapiskóták felét a tejbe áztatjuk és egy nagy tál aljába vagy egy tortaformába helyezzük. Ha magunk készítjük a piskótát akkor kis darabokra tördeljük vagy vágjuk, kibéleljük vele a tálat vagy a formát és megöntözzük egy kevés tejjel. A krémhez a cukrot, habtejszínt és a habfixálót kemény habbá verjük (ez körülbelül 10perc). Ehhez a kemény habhoz adjuk hozzá a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Ennek a krémnek a felét tesszük rá a piskótára, majd még egy sor tejbe áztatott piskóta és a tetejére a maradék krém. A tetejét lehet tortadarával vagy csokireszelékkel, gyümölcsökkel díszíteni. Pár órára hűtőbe tesszük és utána tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »