Torta citromhabbal recept

Hozzávalók:
- 0,5 liter habtejszín
- 3 ek cukor
- 1 cs habfixáló
- 1 nagy tejföl
- 40 dkg babapiskóta/vagy saját készítésű piskóta
- 1 citrom reszelt héja és leve
- tejben feloldva egy csomag vaníliás cukor
- tetejére csokidara/tortadara
Elkészítése:
A babapiskóták felét a tejbe áztatjuk és egy nagy tál aljába vagy egy tortaformába helyezzük. Ha magunk készítjük a piskótát akkor kis darabokra tördeljük vagy vágjuk, kibéleljük vele a tálat vagy a formát és megöntözzük egy kevés tejjel. A krémhez a cukrot, habtejszínt és a habfixálót kemény habbá verjük (ez körülbelül 10perc). Ehhez a kemény habhoz adjuk hozzá a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Ennek a krémnek a felét tesszük rá a piskótára, majd még egy sor tejbe áztatott piskóta és a tetejére a maradék krém. A tetejét lehet tortadarával vagy csokireszelékkel, gyümölcsökkel díszíteni. Pár órára hűtőbe tesszük és utána tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »