Torta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 18 dkg cukor
- 3-4 ek hideg víz
- csipet só
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csapott kk sütőpor
- 8 dkg étkezési keményítő
- 12 dkg liszt
Krém:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- citromsárga,zöld,piros,kék ételfesték,
Díszítés:
- fondant
- marcipánfigura
- díszítő toll
- színes tortadara
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a vízzel és a sóval felverjük,majd a cukor felét beleszórva kemény habbá verjük.A sárgáját habosra keverjük a maradék cukoral majd óvatosan beleforgatjuk a hab egyharmadát.A lisztet, étkezési keményítőt és a sütőport átszitáljuk,majd a maradék habbal a masszához adjuk és óvatosan összekeverjük.Formába öntjük 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Hűlés után négy részre vágjuk az alábbi krémmel töltjük: a porcukrot a margarinnal habosra keverjük négy részre osztjuk és ételfestékkel színezzük.A fondantot kinyújtjuk és a torta tetejére rakjuk oldalát tortadarával díszítjük.
Sztori: A férjemnek és nekem egy napon van a szülinapunk, a sógornőmnek pedig két nappal utánunk, ezért egy tortával megoldottam a három szülinapot:kisautó,virágok,lópatkó.
A gyertya csak illusztráció volt mert ha mindenkinek ráraktam volna a korának megfelelőt az összesen 94 db lett volna :).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »