Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tönkölylisztes gyümölcstorta recept

Tönkölylisztes gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g porcukor
    • 1 citrom leve és héja
    • 4 ek forró víz
    • 200 g liszt(én tönkölyt használok, mivel a fehér lisztet nem ehetem)
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 500 ml tej

    Díszítés:

    • ízlés szerint gyümölcsök

    Elkészítése:
    A sütőt 180 fokosra előmelegítem. Szétválasztom a tojásokat, a sárgájához keverem a cukrot, a citromhéjat, a levét és a vizet. Jól elkeverem, aztán fokozatosan beleszitálom a liszt-sütőpor keveréket, majd beleforgatom a felvert tojások fehérjét. Jól elkeverem és a kivajazott formába öntöm (nekem nincs igazi hullámos szélű gyümölcstorta formám, sőt semmilyen torta formám, ezért egy négyszögletes kivajazott jénai tálba szoktam önteni és a sütőbe rakni). 18-20 perc alatt szépen feljön és aranybarnára sül. Elkészítem a leírásnak megfelelően a pudingport, és hűlni hagyom. Meghámozom és felvágom a kiválasztott gyümölcsöket.
    A kihűlt piskótát kiszedem a formából és vízszintesen kettévágom. Az alsó részre teszek egy réteg pudingot és gyümölcsöket, majd ráteszem a másik részét és azt is ugyanígy. Hűtőben egy kicsit állni hagyom és már fogyasztható is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá