Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojáslikőrös vaníliakrém torta recept

Tojáslikőrös vaníliakrém torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 csomag sütőpor

    A töltelékhez:

    • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 6 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 3 ek  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
    • 4 dl habtejszín (Hulala)
    • 1 csomag zselatin fix
    • 15 dkg babapiskóta
    • 1 dl  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr (a babapiskóta megmártásához)

    A díszítéshez:

    • 2-3 dl habtejszín
    • dekorcukor
    • ételszínező

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagaiból egy 26 cm-es tortaformában piskótát sütünk, hűlni hagyjuk, majd ketté vágjuk.

    A 2 csomag vaníliaízű pudingporból, a 10 dkg cukorból és a 6 dl tejből krémet főzünk, hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Ezután elkeverjük benne a 3 evőkanál tojáslikőrt. A 4 dl habtejszínt a zselatin fixel habbá verjük, majd gépi habverő 1-es fokozatán keverjük bele a tojáslikőrös vaníliakrémet. Addig keverjük, míg teljesen homogén állagú krémet kapunk.

    Az egyik tortalap köré felrakjuk a tortakarikát s megkenjük a krém felével. Erre rakjuk a tojáslikőrben megmártott babapiskótákat és a krém másik felét. Végül a másik tortalapot is ráhelyezzük és kissé rányomkodjuk. Egy éjszakára hűtőben tartjuk, másnap ízlés szerint dekoráljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá