Tojáslikőrös vaníliakrém torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tojáslikőrös vaníliakrém torta

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 3 ek tojáslikőr
  • 4 dl habtejszín (Hulala)
  • 1 csomag zselatin fix
  • 15 dkg babapiskóta
  • 1 dl tojáslikőr (a babapiskóta megmártásához)

A díszítéshez:

  • 2-3 dl habtejszín
  • dekorcukor
  • ételszínező

Elkészítése:

A tészta alapanyagaiból egy 26 cm-es tortaformában piskótát sütünk, hűlni hagyjuk, majd ketté vágjuk.

A 2 csomag vaníliaízű pudingporból, a 10 dkg cukorból és a 6 dl tejből krémet főzünk, hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Ezután elkeverjük benne a 3 evőkanál tojáslikőrt. A 4 dl habtejszínt a zselatin fixel habbá verjük, majd gépi habverő 1-es fokozatán keverjük bele a tojáslikőrös vaníliakrémet. Addig keverjük, míg teljesen homogén állagú krémet kapunk.

Az egyik tortalap köré felrakjuk a tortakarikát s megkenjük a krém felével. Erre rakjuk a tojáslikőrben megmártott babapiskótákat és a krém másik felét. Végül a másik tortalapot is ráhelyezzük és kissé rányomkodjuk. Egy éjszakára hűtőben tartjuk, másnap ízlés szerint dekoráljuk.