Tiramisutorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek rétesliszt
- 1 ek finomliszt
- 1 ek holland kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 4-5 ek víz
Krém:
- 2 csomag vaníliás puding
- 7 dl tej
- 5 ek cukorral
- 10 dkg teavaj
- kb. 5 dkg porcukor
- 0,5 dl rum
- 25 dkg mascarpone
Borítás:
- 5 dl habtejszín
- 0,5 csomag 3 in 1 kávépor
Továbbá:
- kb. 10-12 db babapiskóta
- 1,5 dl tejeskávé
- 1-2 ek rum
Elkészítése:
A tojásfehérjéket szétválasztjuk, majd habbá verjük, belekeverjük a cukrot, a sárgáját és a többi hozzávalót. 26-28 cm-es tortaformába öntjük, és kb. 25 percig sütjük 200°C-on (tűpróba!). Hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát ketté vágjuk.
Krém készítése:
2 csomag vaníliás pudingot felfőzünk 7 dl tejben 5 ek cukorral, és hagyjuk kihűlni. A vajat 5 dkg porcukorral és 0,5 dl rummal habosra keverjük, belekeverjük a kihűlt pudingot és a mascarponét.
Összeállítás:
Az alsó lapot megkenjük krémmel, erre rumos tejeskávéba mártott babapiskótát teszünk (vigyázzunk, mert hamar szétázik, de ha nem elég ideig áztatjuk, akkor meg kemény marad a piskóta).
A babapiskótára újra krémet teszünk, majd rá a másik piskótalapot.
A torta külsejét a kávéporral felvert habtejszínnel díszítjük, majd a maradék kávéport rászitáljuk.
A tiramisutorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 22 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »