Tiramisutorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek rétesliszt
  • 1 ek finomliszt
  • 1 ek holland kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 4-5 ek víz

Krém:

  • 2 csomag vaníliás puding
  • 7 dl tej
  • 5 ek cukorral
  • 10 dkg teavaj
  • kb. 5 dkg porcukor
  • 0,5 dl rum
  • 25 dkg mascarpone

Borítás:

  • 5 dl habtejszín
  • 0,5 csomag 3 in 1 kávépor

Továbbá:

  • kb. 10-12 db babapiskóta
  • 1,5 dl tejeskávé
  • 1-2 ek rum

Elkészítése:

A tojásfehérjéket szétválasztjuk, majd habbá verjük, belekeverjük a cukrot, a sárgáját és a többi hozzávalót. 26-28 cm-es tortaformába öntjük, és kb. 25 percig sütjük 200°C-on (tűpróba!). Hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát ketté vágjuk.

Krém készítése:

2 csomag vaníliás pudingot felfőzünk 7 dl tejben 5 ek cukorral, és hagyjuk kihűlni. A vajat 5 dkg porcukorral és 0,5 dl rummal habosra keverjük, belekeverjük a kihűlt pudingot és a mascarponét.

Összeállítás:

Az alsó lapot megkenjük krémmel, erre rumos tejeskávéba mártott babapiskótát teszünk (vigyázzunk, mert hamar szétázik, de ha nem elég ideig áztatjuk, akkor meg kemény marad a piskóta).

A babapiskótára újra krémet teszünk, majd rá a másik piskótalapot.

A torta külsejét a kávéporral felvert habtejszínnel díszítjük, majd a maradék kávéport rászitáljuk.