Tiramisu torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
- 10 evőkanál finomliszt
- 1-2 evőkanál kakaópor
- 8 evőkanál víz
Krém:
- 0,5 l tejszínhab
- 400 g natúr vajkrém
- 20 dkg porcukor
- babapiskóta
- kávé
Elkészítése:
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, utána a sárgáját és a többi hozzávalót. Nagy gáztepsiben, sütőpapírral bélelve kakaós piskótát sütünk.
A krémhez a tejszínhabot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vajkrémeket és végül a porcukrot.
A torta összeállítása: ha ki hűlt a piskóta a krém felét rákenjük, ezután a tetejét befedjük a kávéba áztatott babapiskótával és a maradék krémmel bekenjük.
Végül tetszőlegesen díszítjük fondanttal vagy csak simán a krémmel, kakaóporral és gyümölccsel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »