Tiramisu torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
- 10 evőkanál finomliszt
- 1-2 evőkanál kakaópor
- 8 evőkanál víz
Krém:
- 0,5 l tejszínhab
- 400 g natúr vajkrém
- 20 dkg porcukor
- babapiskóta
- kávé
Elkészítése:
A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, utána a sárgáját és a többi hozzávalót. Nagy gáztepsiben, sütőpapírral bélelve kakaós piskótát sütünk.
A krémhez a tejszínhabot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vajkrémeket és végül a porcukrot.
A torta összeállítása: ha ki hűlt a piskóta a krém felét rákenjük, ezután a tetejét befedjük a kávéba áztatott babapiskótával és a maradék krémmel bekenjük.
Végül tetszőlegesen díszítjük fondanttal vagy csak simán a krémmel, kakaóporral és gyümölccsel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »