Tiramisu torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
25 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tiramisu torta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 1-2 evőkanál kakaópor
  • 8 evőkanál víz

Krém:

  • 0,5 l tejszínhab
  • 400 g natúr vajkrém
  • 20 dkg porcukor
  • babapiskóta
  • kávé

Elkészítése:

A piskótához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, utána a sárgáját és a többi hozzávalót. Nagy gáztepsiben, sütőpapírral bélelve kakaós piskótát sütünk.

A krémhez a tejszínhabot kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vajkrémeket és végül a porcukrot.

A torta összeállítása: ha ki hűlt a piskóta a krém felét rákenjük, ezután a tetejét befedjük a kávéba áztatott babapiskótával és a maradék krémmel bekenjük.

Végül tetszőlegesen díszítjük fondanttal vagy csak simán a krémmel, kakaóporral és gyümölccsel.