Tiramisu torta recept

Hozzávalók 16 szelethez:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 ek liszt
Krém:
- 1 cs hidegen keverhető pudingpor
- 3 dl tej
- 1 doboz natúr vajkrém
- 500 ml habtejszín
- ízlés szerint cukor, ha szükséges
- 1 dl tej és 1 dl főtt kávé keveréke
- rumaroma vagy rum
Díszítéshez:
- 2 csomag babapiskóta
- kevés kakaópor
- 40-50 cm szalag
Elkészítése:
Kettéválasztom a tojásokat, külön tálba a sárgáját és a fehérjét. Először a sárgát verem habosra a megadott cukormennyiség egy részével, majd a fehérjét verem kemény habbá a maradék cukorral. Ezután a habosított sárgáját belekeverem a fehérjehabba a liszttel együtt óvatosan, fakanállal.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kicsi margarinnal kikenem, majd liszttel meghintem. Nagyon fontos, hogy csak a forma alját, az oldalát nem, majd a masszát beleöntjöm a formába. Előmelegített sütőben sütöm 170 fokon 15-20 percig, ha kész hűlni hagyom.
A pudingot kikeverem a tejjel (ez főzés nélküli pudingpor) míg a krémes állagot el nem éri, aztán a vajkrémmel még tovább keverem. A tejszínt másik tálba öntöm és minél keményebb állagúra habosítom (ha szükséges kicsi porcukorot is adok hozzá). Ezután az előzőleg elkészített vajkrémes krémmel összekeverem.
A kihűlt piskótát tálcára helyezem és kettévágom. A piskóta egyik felére halmozom a krém egy részét. A babapiskótából néhány darabot a kávés-rumos-tejes elegybe mártom, éppencsak belemártom, ne szívja meg nagyon magát, majd a mártogatott piskótákat a krémre rakom egy rétegben. Aztán rákenem a másik részét (keveset hagyok a díszítéshez) végül a piskóta másik felét ráteszem.
Vékonyan lekenem az oldalát és a tetejét a maradék krémmel. Tetejét kakaóporral szórom, majd az oldalára ha szükséges kevés krémmel felragasztgatom a piskótarudakat.
Ha körberagasztgattam a babapiskótával a tortát, óvatosan díszes szalaggal átkötöm.
Végül jöhet a díszítés a maradék krémmel vagy olvasztott csokoládéból gyártott kis díszekkel. Legalább fél napot hűtőben állni hagyom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »