Hozzávalók 16 szelethez:
Tészta:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Kettéválasztom a tojásokat, külön tálba a sárgáját és a fehérjét. Először a sárgát verem habosra a megadott cukormennyiség egy részével, majd a fehérjét verem kemény habbá a maradék cukorral. Ezután a habosított sárgáját belekeverem a fehérjehabba a liszttel együtt óvatosan, fakanállal.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kicsi margarinnal kikenem, majd liszttel meghintem. Nagyon fontos, hogy csak a forma alját, az oldalát nem, majd a masszát beleöntjöm a formába. Előmelegített sütőben sütöm 170 fokon 15-20 percig, ha kész hűlni hagyom.
A pudingot kikeverem a tejjel (ez főzés nélküli pudingpor) míg a krémes állagot el nem éri, aztán a vajkrémmel még tovább keverem. A tejszínt másik tálba öntöm és minél keményebb állagúra habosítom (ha szükséges kicsi porcukorot is adok hozzá). Ezután az előzőleg elkészített vajkrémes krémmel összekeverem.
A kihűlt piskótát tálcára helyezem és kettévágom. A piskóta egyik felére halmozom a krém egy részét. A babapiskótából néhány darabot a kávés-rumos-tejes elegybe mártom, éppencsak belemártom, ne szívja meg nagyon magát, majd a mártogatott piskótákat a krémre rakom egy rétegben. Aztán rákenem a másik részét (keveset hagyok a díszítéshez) végül a piskóta másik felét ráteszem.
Vékonyan lekenem az oldalát és a tetejét a maradék krémmel. Tetejét kakaóporral szórom, majd az oldalára ha szükséges kevés krémmel felragasztgatom a piskótarudakat.
Ha körberagasztgattam a babapiskótával a tortát, óvatosan díszes szalaggal átkötöm.
Végül jöhet a díszítés a maradék krémmel vagy olvasztott csokoládéból gyártott kis díszekkel. Legalább fél napot hűtőben állni hagyom.