Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu torta recept

Tiramisu torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek cukor
    • 8 ek liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • fél liter habtejszín
    • 10 dkg cukor
    • 2 cs habfixáló
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 tk fahéj
    • 3,5 dl friss kávé
    • rum
    • 25 dkg mascarpone

    Elkészítése:

    A tojásokat ketté választjuk és kemény habbá verjük a fehérjét a cukorral, majd ha eléggé felvertük hozzáadjuk a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.

    Óvatosan elkeverjük és olajozott, lisztezett tortaformába töltjük és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sül. Ha megsült jól kihűtjük. Amíg a piskótánk sül elkészítjük a krémet, amihez a habtejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.

    Ha elég kemény a hab hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és kis adagokban a mascarponét. Ha kész hűtőbe tesszük és ha a piskótánk kihűlt félbe vágjuk, az alsó lapot meglocsoljuk a rummal elkevert kávéval, megtöltjük úgy a krémmel, hogy az oldalára és a tetejére is hagyjunk majd.

    A felső lap belsejét is meglocsoljuk a kávéval, majd a krémre helyezzük. Ha jó kávésan szeretnénk és még maradt is kávé, akkor a torta tetejét is meglocsolhatjuk és befedjük az oldalát és tetejét a maradék krémmel, majd ízlés szerint díszíthetjük akár kakaóporral is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá