Hozzávalók:
Piskótához:
Krémhez:
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk és kemény habbá verjük a fehérjét a cukorral, majd ha eléggé felvertük hozzáadjuk a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet.
Óvatosan elkeverjük és olajozott, lisztezett tortaformába töltjük és előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sül. Ha megsült jól kihűtjük. Amíg a piskótánk sül elkészítjük a krémet, amihez a habtejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
Ha elég kemény a hab hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a fahéjat és kis adagokban a mascarponét. Ha kész hűtőbe tesszük és ha a piskótánk kihűlt félbe vágjuk, az alsó lapot meglocsoljuk a rummal elkevert kávéval, megtöltjük úgy a krémmel, hogy az oldalára és a tetejére is hagyjunk majd.
A felső lap belsejét is meglocsoljuk a kávéval, majd a krémre helyezzük. Ha jó kávésan szeretnénk és még maradt is kávé, akkor a torta tetejét is meglocsolhatjuk és befedjük az oldalát és tetejét a maradék krémmel, majd ízlés szerint díszíthetjük akár kakaóporral is.