Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu torta recept

Tiramisu torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 5 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 120 g búzaliszt
    • 30 g étkezési keményítő
    • 150 g kristálycukor
    • 10 g vaníliás cukor

    A krémhez:

    • 4 db egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 g vaníliás cukor
    • 3 evőkanál kristálycukor
    • 500 g natúr krémsajt
    • 1 evőkanál konyak
    • 100 ml habtejszín
    • 3 g lapzselatin

    A középső részhez:

    • 15 db babapiskóta
    • 30 ml erős kávé
    • 7 evőkanál kristálycukor
    • 2 ml konyak

    A torta díszítéséhez:

    • 45 db babapiskóta
    • 100 ml habtejszín
    • 2 evőkanál kakaópor

    Elkészítése:
    Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat 2 evőkanál forró vízzel habosra felverjük, és közben lassanként beleszórjuk a cukrokat. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, és átszitálva a tojássárgájához keverjük. A tojáshabot egy fakanállal óvatosan a tojássárgájához keverjük.. A tésztát a tortaformába öntjük és megsütjük kb 15-20 perc alatt. (200 C-os sütőben, légkeverés sütőnél 180 C-on) Ha kihűlt kettévágjuk egy éles késsel.. A krémhez a tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű lesz. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a konyakkal ízesítjük. . A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tejszínt is, és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A zselatinlapot beáztatjuk
    vízbe majd tűzhelyen felolvasztjuk, és a krémbe keverjük óvatosan. A krém felét az első piskótakarikára kenjük. Eligazgatjuk, és ráhelyezzük a kávéba beáztatott babapiskótákat. Rátesszük a krém második felét, és ráhelyezzük a másik piskótakarikát. A kifolyt krémet szétkentjük a piskóta köré és ráragasszuk a babapiskótákat. A tortát egy szalaggal körbekötjük, hogy nehogy szétessen a torta. A díszítéshez való tejszínt felverjük, nyomózsákba tesszük és kinyomjuk,tetejét megszórjuk a kakaóporral.

    Sztori: Ezt a tortát eddig háromszor sütöttem meg, mindig nagyon-nagy sikere volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá