Tiramisu torta recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 5 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g búzaliszt
- 30 g étkezési keményítő
- 150 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
A krémhez:
- 4 db egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 g vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 500 g natúr krémsajt
- 1 evőkanál konyak
- 100 ml habtejszín
- 3 g lapzselatin
A középső részhez:
- 15 db babapiskóta
- 30 ml erős kávé
- 7 evőkanál kristálycukor
- 2 ml konyak
A torta díszítéséhez:
- 45 db babapiskóta
- 100 ml habtejszín
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a sütőt előmelegítjük 180 C fokra. Tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat 2 evőkanál forró vízzel habosra felverjük, és közben lassanként beleszórjuk a cukrokat. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, és átszitálva a tojássárgájához keverjük. A tojáshabot egy fakanállal óvatosan a tojássárgájához keverjük.. A tésztát a tortaformába öntjük és megsütjük kb 15-20 perc alatt. (200 C-os sütőben, légkeverés sütőnél 180 C-on) Ha kihűlt kettévágjuk egy éles késsel.. A krémhez a tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű lesz. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a konyakkal ízesítjük. . A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tejszínt is, és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A zselatinlapot beáztatjuk
vízbe majd tűzhelyen felolvasztjuk, és a krémbe keverjük óvatosan. A krém felét az első piskótakarikára kenjük. Eligazgatjuk, és ráhelyezzük a kávéba beáztatott babapiskótákat. Rátesszük a krém második felét, és ráhelyezzük a másik piskótakarikát. A kifolyt krémet szétkentjük a piskóta köré és ráragasszuk a babapiskótákat. A tortát egy szalaggal körbekötjük, hogy nehogy szétessen a torta. A díszítéshez való tejszínt felverjük, nyomózsákba tesszük és kinyomjuk,tetejét megszórjuk a kakaóporral.
Sztori: Ezt a tortát eddig háromszor sütöttem meg, mindig nagyon-nagy sikere volt.