Tiramisu torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál forró víz
- 120 g liszt (búza finomliszt)
- 30 g étkezési keményítő
- 10 g vaníliás cukor
- 150 g kristálycukor
Krémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 g vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 500 g mascarpone
- 100 ml habtejszín
- 1 lapzselatin (3 g)
Töltéshez:
- kb 15 db babapiskóta
- 30 ml kávé
- 7 evőkanál kristálycukor
Díszítéshez:
- kb 45 db babapiskóta
- 100 ml habtejszín
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformát használunk, melyet kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A sárgájákat a forró vízzel habosra keverjük és közben lassan hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, majd átszitálva a tojássárgájákhoz adjuk, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan a tojássárgához keverjük.
A tésztát a tortaformába öntjük és 15-20 perc megsütjük, légkeveréses sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésen 200 fokon. A piskótát ha kihűlt, félbevágjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukrokkal (kristály és vaníliás cukor) habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét. A tojásfehérjét és a tejszínt is kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés krémbe. A zselatinlapot beáztatjuk kb fél dl vízbe, majd a tűzhelyen felolvasztjuk és a krémbe keverjük.
A krém felét az első piskótakarikára kenjük. Eligazgatjuk és ráhelyezzük a kávéba beáztatott babapiskótákat. Rátesszük a krém második felét, és ráhelyezzük a másik piskótát. A kifolyt krémet szétkentjük a piskóta köré és ráragasszuk a babapiskótákat. A tortát egy szalaggal körbekötjük, hogy nehogy szétessen a torta.
A tejszínt felverjük, nyomózsákba tesszük és a torta tetejére nyomjuk, majd megszórjuk kakaóporral.
Végül hűtőbe tesszük, lehetőség szerint egy napra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »