Tiramisu torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál forró víz
- 120 g liszt (búza finomliszt)
- 30 g étkezési keményítő
- 10 g vaníliás cukor
- 150 g kristálycukor
Krémhez:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 g vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 500 g mascarpone
- 100 ml habtejszín
- 1 lapzselatin (3 g)
Töltéshez:
- kb 15 db babapiskóta
- 30 ml kávé
- 7 evőkanál kristálycukor
Díszítéshez:
- kb 45 db babapiskóta
- 100 ml habtejszín
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítése:
Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformát használunk, melyet kibélelünk sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A sárgájákat a forró vízzel habosra keverjük és közben lassan hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, majd átszitálva a tojássárgájákhoz adjuk, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan a tojássárgához keverjük.
A tésztát a tortaformába öntjük és 15-20 perc megsütjük, légkeveréses sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésen 200 fokon. A piskótát ha kihűlt, félbevágjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját a cukrokkal (kristály és vaníliás cukor) habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét. A tojásfehérjét és a tejszínt is kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés krémbe. A zselatinlapot beáztatjuk kb fél dl vízbe, majd a tűzhelyen felolvasztjuk és a krémbe keverjük.
A krém felét az első piskótakarikára kenjük. Eligazgatjuk és ráhelyezzük a kávéba beáztatott babapiskótákat. Rátesszük a krém második felét, és ráhelyezzük a másik piskótát. A kifolyt krémet szétkentjük a piskóta köré és ráragasszuk a babapiskótákat. A tortát egy szalaggal körbekötjük, hogy nehogy szétessen a torta.
A tejszínt felverjük, nyomózsákba tesszük és a torta tetejére nyomjuk, majd megszórjuk kakaóporral.
Végül hűtőbe tesszük, lehetőség szerint egy napra.