Tejszínhabos epertorta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez:
- 30 dkg eper
- 1 csomag epres pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 ek zselatinpor
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
- 1 kk zselatin
- 30 dkg eper
Elkészítése:
A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a cukorral fehéredésig verjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. A tojásfehérje habot óvatosan a sárgához keverjük.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy kerek, 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele ezt a keveréket, utána toljuk be a sütőbe. Tűpróbáig süssük.
A pudingport a tejjel a cukrokkal simára keverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük. A epret turmixszoljuk össze.
A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint áztassuk fél dl vízbe, melegítsük fel és óvatosan forgassuk a tejszínbe, majd az összeturmixolt epret és az eperpudingot is óvatosan a tejszínhez keverjük.
A díszítéshez szánt eperből 8-10 szemet félreteszünk a torta tetejére és az oldalára. A többit negyedekbe vágjuk.
A piskótát három lapra vágjuk. Az elsőt papírral bélelt tortakarikába fektetjük, rásimítjuk a krém egyharmad részét, majd rárakjuk a negyedekbe vágott eper felét, hasonló módon járunk el a második lappal is. Tegyük rá a harmadik lapot, majd azt is kenjük meg krémmel, de erre már ne tegyünk epret. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Ha megdermedt a tortakarikát lehúzzuk róla. A zselatint feloldjuk kevés vízben, majd a habbá vert tejszínbe forgatjuk. Ezzel kenjük be a torta tetejét és az oldalát, majd csillagcsöves habzsákba töltjük a maradék tejszínt és ezzel díszítjük a tetejét, majd a maradék eperrel díszítjük.
A tejszínhabos epertorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »