Tejszínes túrótorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott margarin
- 3 ek liszt
- 2 ek étkezési keményítő
- 5 ek cukor
- 2 ek őrölt hántolt mandula (őrölt)
- 1 tasak sütőpor
A krémhez:
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 2 ek natúr joghurt
- 12 dkg cukor
- 2,5 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 4 dkg zselatin
- víz
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 2 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk géppel. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal. Végül a lisztet összekeverjük a sütőporral és az őrölt mandulával, majd az egészet belekeverjük a tojássárgájába. Hozzáadjuk a fehérje hab felét, majd összekeverjük és jöhet hozzá a hab másik fele is.
Egy 24cm-es tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát és 35-40 percig sütjük, hőlégkeveréssel. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlt, amíg sül elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A túrót a cukorral és a citromhéjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a joghurtot.
A tejszínt a vaníliás cukrokkal habbá verjük, majd lazán a krémhez keverjük. 3 ek vizet felmelegítünk, majd feloldjuk benne a zselatint. Megvárjuk, amíg egy kicsit hűl, majd a krémhez adjuk. Gyorsan kell dolgozni, mert a zselatint hamar megköt.
Összeállítás:
A tésztát kettévágjuk, az egyik lapot egy tálcára tesszük, majd visszatesszük rá a karikát. Beleöntjük a túrókrémet és elsimítjuk a tetejét.
A tortakarikát előtte bevizezzük, hogy ne ragadjon rá a krém, amikor levesszük róla.
A másik lapot 8 szeletre vágjuk és így rakjuk a tetejére. Így könnyebb lesz szeletelni. Pár órára hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »