Tejszínes túrótorta recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott margarin
- 3 ek liszt
- 2 ek étkezési keményítő
- 5 ek cukor
- 2 ek őrölt hántolt mandula (őrölt)
- 1 tasak sütőpor
A krémhez:
- 50 dkg félzsíros tehéntúró
- 2 ek natúr joghurt
- 12 dkg cukor
- 2,5 dl tejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 4 dkg zselatin
- víz
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 2 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
- porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk géppel. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal. Végül a lisztet összekeverjük a sütőporral és az őrölt mandulával, majd az egészet belekeverjük a tojássárgájába. Hozzáadjuk a fehérje hab felét, majd összekeverjük és jöhet hozzá a hab másik fele is.
Egy 24cm-es tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát és 35-40 percig sütjük, hőlégkeveréssel. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlt, amíg sül elkészítjük a krémet.
A krém elkészítése:
A túrót a cukorral és a citromhéjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a joghurtot.
A tejszínt a vaníliás cukrokkal habbá verjük, majd lazán a krémhez keverjük. 3 ek vizet felmelegítünk, majd feloldjuk benne a zselatint. Megvárjuk, amíg egy kicsit hűl, majd a krémhez adjuk. Gyorsan kell dolgozni, mert a zselatint hamar megköt.
Összeállítás:
A tésztát kettévágjuk, az egyik lapot egy tálcára tesszük, majd visszatesszük rá a karikát. Beleöntjük a túrókrémet és elsimítjuk a tetejét.
A tortakarikát előtte bevizezzük, hogy ne ragadjon rá a krém, amikor levesszük róla.
A másik lapot 8 szeletre vágjuk és így rakjuk a tetejére. Így könnyebb lesz szeletelni. Pár órára hűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral.