Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes túrótorta recept

Tejszínes túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • 3 ek liszt
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 5 ek cukor
    • 2 ek őrölt hántolt mandula (őrölt)
    • 1 tasak sütőpor

    A krémhez:

    • 50 dkg félzsíros tehéntúró
    • 2 ek natúr joghurt
    • 12 dkg cukor
    • 2,5 dl tejszín
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4 dkg zselatin
    • víz
    • 25 dkg mascarpone krémsajt
    • 2 tasak vaníliás cukor

    A tetejére:

    • porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A tészta elkészítése:

    Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk géppel. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal. Végül a lisztet összekeverjük a sütőporral és az őrölt mandulával, majd az egészet belekeverjük a tojássárgájába. Hozzáadjuk a fehérje hab felét, majd összekeverjük és jöhet hozzá a hab másik fele is.

    Egy 24cm-es tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát és 35-40 percig sütjük, hőlégkeveréssel. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlt, amíg sül elkészítjük a krémet.

    A krém elkészítése:

    A túrót a cukorral és a citromhéjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a joghurtot.

    A tejszínt a vaníliás cukrokkal habbá verjük, majd lazán a krémhez keverjük. 3 ek vizet felmelegítünk, majd feloldjuk benne a zselatint. Megvárjuk, amíg egy kicsit hűl, majd a krémhez adjuk. Gyorsan kell dolgozni, mert a zselatint hamar megköt.

    Összeállítás:

    A tésztát kettévágjuk, az egyik lapot egy tálcára tesszük, majd visszatesszük rá a karikát. Beleöntjük a túrókrémet és elsimítjuk a tetejét.

    A tortakarikát előtte bevizezzük, hogy ne ragadjon rá a krém, amikor levesszük róla.

    A másik lapot 8 szeletre vágjuk és így rakjuk a tetejére. Így könnyebb lesz szeletelni. Pár órára hűtőbe tesszük.

    Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá