Tejszínes túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 3 ek liszt
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 5 ek cukor
  • 2 ek őrölt hántolt mandula (őrölt)
  • 1 tasak sütőpor

A krémhez:

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 ek natúr joghurt
  • 12 dkg cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dkg zselatin
  • víz
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 2 tasak vaníliás cukor

A tetejére:

  • porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A tészta elkészítése:

Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk géppel. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral és az olvasztott vajjal. Végül a lisztet összekeverjük a sütőporral és az őrölt mandulával, majd az egészet belekeverjük a tojássárgájába. Hozzáadjuk a fehérje hab felét, majd összekeverjük és jöhet hozzá a hab másik fele is.

Egy 24cm-es tortakarikát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát és 35-40 percig sütjük, hőlégkeveréssel. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlt, amíg sül elkészítjük a krémet.

A krém elkészítése:

A túrót a cukorral és a citromhéjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a joghurtot.

A tejszínt a vaníliás cukrokkal habbá verjük, majd lazán a krémhez keverjük. 3 ek vizet felmelegítünk, majd feloldjuk benne a zselatint. Megvárjuk, amíg egy kicsit hűl, majd a krémhez adjuk. Gyorsan kell dolgozni, mert a zselatint hamar megköt.

Összeállítás:

A tésztát kettévágjuk, az egyik lapot egy tálcára tesszük, majd visszatesszük rá a karikát. Beleöntjük a túrókrémet és elsimítjuk a tetejét.

A tortakarikát előtte bevizezzük, hogy ne ragadjon rá a krém, amikor levesszük róla.

A másik lapot 8 szeletre vágjuk és így rakjuk a tetejére. Így könnyebb lesz szeletelni. Pár órára hűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral.