Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes túrótorta recept

Tejszínes túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 12 ek cukor

    Töltelék:

    • 50 dkg áttört túró
    • fél cs étkezési zselatin
    • 1 dl víz
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 dl habtejszín
    • 20 dkg porcukor

    Díszítés:

    • pörkölt, szeletelt mandula
    • 35 dkg eper
    • 2 cs étkezési zselatin
    • 4 dl víz
    • piros ételfesték
    • 1 dl habtejszín
    • 5 dkg porcukor

    Elkészítése:

    Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk. A cukor egyik felét a tojás sárgájába tesszük és habosra felverjük, a másik felét a fehérjéhez adjuk, amiből kemény habot verünk. Egy habverővel a fehérjéből teszünk a sárgájához jól elkeverjük vele, hogy fellazítsa majd a többi habot és lisztet hozzáadjuk és óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük a tésztát majd 160-170 fokon sütjük (fogpiszkáló vagy tűpróba ajánlott).

    Töltelék: a tejszínt a porcukor felével habbá verjük. A túrót a citromhéjjal és a porcukor másik felével krémesre keverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot és az elkészített zselatint.

    A piskótáról húzzuk le a sütőpapírt, vágjuk ki a karikából, majd egyenesre vágjuk a tetejét. A piskótát egy tányérra helyezzük, visszatesszük rá a karikát és rátesszük az összes tölteléket. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, majd beborítjuk az eperrel. Hagyjuk dermedni kb fél órát.

    Közben elkészítjük a zselatint az ételfestékkel, majd óvatosan ráöntjük az epres rétegre. Kb 40 percig hagyjuk dermedni, majd körbevágjuk a karikát forró vizes késsel és levesszük a karikát.

    A tejszínt a porcukorral felverjük, majd körbekenjük a torta oldalát és ízlés szerint díszítjük. 16 szeletre jön ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá