Tejszínes-túró torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 12 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- 16 dkg rétesliszt
Krém:
- 1/2 kg túró
- 3 dl tejszín
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 zselatin fix
- Lekvár ízlés szerint
Díszítéshez:
- 1 dl tejszín+szeletelt mandula
- barack befőtt
Elkészítése:
A tojás fehérjét csipet sóval keményre verjük. Sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott langyos vajat, jól elkeverjük, majd jöhet bele a sütőporral elkevert liszt és kakaó ezzel is jól összedolgozzuk. Majd elveszünk egy keveset a habból ezzel szétlazítjuk a masszát, végül óvatosan belekeverjük a maradékot.
A torta forma aljára sütőpapírt teszünk. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha a lap kihűlt kettévágjuk és mindkét oldalát megkenjük lekvárral ízlés szerint. (ki milyen ízt szeret)
A krémhez a hozzávalókat összedolgozzuk és a kettévágott tortalapot betöltjük úgy hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Díszítjük tejszínhabbal barack befőttel, szeletelt mandulával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »