Tejszínes-túró torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg kristálycukor
- 12 dkg olvasztott vaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- 16 dkg rétesliszt
Krém:
- 1/2 kg túró
- 3 dl tejszín
- 15 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 zselatin fix
- Lekvár ízlés szerint
Díszítéshez:
- 1 dl tejszín+szeletelt mandula
- barack befőtt
Elkészítése:
A tojás fehérjét csipet sóval keményre verjük. Sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott langyos vajat, jól elkeverjük, majd jöhet bele a sütőporral elkevert liszt és kakaó ezzel is jól összedolgozzuk. Majd elveszünk egy keveset a habból ezzel szétlazítjuk a masszát, végül óvatosan belekeverjük a maradékot.
A torta forma aljára sütőpapírt teszünk. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha a lap kihűlt kettévágjuk és mindkét oldalát megkenjük lekvárral ízlés szerint. (ki milyen ízt szeret)
A krémhez a hozzávalókat összedolgozzuk és a kettévágott tortalapot betöltjük úgy hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Díszítjük tejszínhabbal barack befőttel, szeletelt mandulával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »