Tejszínes-túró torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 16 dkg rétesliszt

Krém:

  • 1/2 kg túró
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 zselatin fix
  • Lekvár ízlés szerint

Díszítéshez:

  • 1 dl tejszín+szeletelt mandula
  • barack befőtt

Elkészítése:

A tojás fehérjét csipet sóval keményre verjük. Sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott langyos vajat, jól elkeverjük, majd jöhet bele a sütőporral elkevert liszt és kakaó ezzel is jól összedolgozzuk. Majd elveszünk egy keveset a habból ezzel szétlazítjuk a masszát, végül óvatosan belekeverjük a maradékot.

A torta forma aljára sütőpapírt teszünk. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha a lap kihűlt kettévágjuk és mindkét oldalát megkenjük lekvárral ízlés szerint. (ki milyen ízt szeret)

A krémhez a hozzávalókat összedolgozzuk és a kettévágott tortalapot betöltjük úgy hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Díszítjük tejszínhabbal barack befőttel, szeletelt mandulával.