Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojás fehérjét csipet sóval keményre verjük. Sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott langyos vajat, jól elkeverjük, majd jöhet bele a sütőporral elkevert liszt és kakaó ezzel is jól összedolgozzuk. Majd elveszünk egy keveset a habból ezzel szétlazítjuk a masszát, végül óvatosan belekeverjük a maradékot.
A torta forma aljára sütőpapírt teszünk. 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha a lap kihűlt kettévágjuk és mindkét oldalát megkenjük lekvárral ízlés szerint. (ki milyen ízt szeret)
A krémhez a hozzávalókat összedolgozzuk és a kettévágott tortalapot betöltjük úgy hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Díszítjük tejszínhabbal barack befőttel, szeletelt mandulával.