Tejszínes tejkaramella torta recept
Hozzávalók:
- 200 g babapiskóta
A krémhez:
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 8 dl tej
- 10 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 5 dl habtejszín
- 2 tasak zselatin fix
Piskóta mártásához:
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaópor
- 3-4 dl víz
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A cukorból karamellt készítünk, lassan olvasztjuk a cukrot, hogy ne égjen meg, ha megolvadt hozzáöntünk 4 dl tejet és takarékon lassan felolvasztjuk a karamellt, a maradék tejben feloldjuk a pudingport és a karamellás tejhez adjuk és jó sűrűre főzzük állandóan kevergetve.
Még melegen hozzáadjuk a vajat és jól összekeverjük, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a keményre felvert tejszín 2/3 részét hozzákeverjük, hogy szép egynemű legyen a krém, majd hűtőbe tesszük. A piskóta mártásához a száraz hozzávalókat összekeverjük, a vízzel összekeverjük, majd felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, kevergetjük, amíg felolvad a vaj.
A torta formát (26 cm) kirakjuk a megmártogatott babapiskótákkal és rákenjük a krém 1/4 részét majd megint bemártogatott piskóta ismét krém, aztán megint mártott piskóta és a krémmel bevonjuk, tetszés szerint díszítjük, tejszínnel tortadarával.