Tejszínes tejkaramella torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g babapiskóta

A krémhez:

  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 8 dl tej
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl habtejszín
  • 2 tasak zselatin fix

Piskóta mártásához:

  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3-4 dl víz
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A cukorból karamellt készítünk, lassan olvasztjuk a cukrot, hogy ne égjen meg, ha megolvadt hozzáöntünk 4 dl tejet és takarékon lassan felolvasztjuk a karamellt, a maradék tejben feloldjuk a pudingport és a karamellás tejhez adjuk és jó sűrűre főzzük állandóan kevergetve.

Még melegen hozzáadjuk a vajat és jól összekeverjük, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a keményre felvert tejszín 2/3 részét hozzákeverjük, hogy szép egynemű legyen a krém, majd hűtőbe tesszük. A piskóta mártásához a száraz hozzávalókat összekeverjük, a vízzel összekeverjük, majd felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a vajat, kevergetjük, amíg felolvad a vaj.

A torta formát (26 cm) kirakjuk a megmártogatott babapiskótákkal és rákenjük a krém 1/4 részét majd megint bemártogatott piskóta ismét krém, aztán megint mártott piskóta és a krémmel bevonjuk, tetszés szerint díszítjük, tejszínnel tortadarával.