Tejszínes rizstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
- 20 dkg rizs
- 8 dl tej
- 1 tk margarin
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs zselatin (20 g)
- 5 dl habtejszín habbá verve
- 15 dkg cukor
- 1,5 csomag gyümölcskocsonyapor
- 20 dkg gyümölcs (ízlés szerint lehet eper, ananász, meggy, kivi, banán… stb)
- 1 kerek, kakaós piskótalap vagy 35 dkg kakaós keksz darálva és 20 dkg margarin
Elkészítése:
Ha nem kész piskótalapot használunk, akkor a kekszet összedolgozzuk az olvasztott margarinnal és egyenletesen belesimítjuk a tortaforma aljába és betesszük a hűtőbe.
A rizst a tejjel, cukorral megfőzzük, majd hozzáadjuk a margarint és a citrom reszelt héját. Megvárjuk, amíg kihűl. A felvert habtejszínt a kihűlt rizshez adjuk. A zselatint feloldjuk 1,5 dl vízben, megvárjuk amíg langyosra hűl és a rizses-tejszínes krémhez adjuk.
A tortaformába belerakjuk a piskótalapot vagy elővesszük az elkészített kekszes alapot erre ráöntjük a rizses masszát, picit dermesztjük, majd kirakjuk a gyümölccsel és ráöntjük a kész gyümölcskocsonyát.
A gyümölcskocsonyát a csomagoláson leírtak szerint (1,5 csomag por és 4,5 dl víz) elkészítjük és langyosan öntjük a tortára.
Náhány órára hűtőbe tesszük vagy egy éjszakára és másnap szeleteljük.