Tejszínes rizstorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:

  • 20 dkg rizs
  • 8 dl tej
  • 1 tk margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs zselatin (20 g)
  • 5 dl habtejszín habbá verve
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 csomag gyümölcskocsonyapor
  • 20 dkg gyümölcs (ízlés szerint lehet eper, ananász, meggy, kivi, banán… stb)
  • 1 kerek, kakaós piskótalap vagy 35 dkg kakaós keksz darálva és 20 dkg margarin

Elkészítése:

Ha nem kész piskótalapot használunk, akkor a kekszet összedolgozzuk az olvasztott margarinnal és egyenletesen belesimítjuk a tortaforma aljába és betesszük a hűtőbe.

A rizst a tejjel, cukorral megfőzzük, majd hozzáadjuk a margarint és a citrom reszelt héját. Megvárjuk, amíg kihűl. A felvert habtejszínt a kihűlt rizshez adjuk. A zselatint feloldjuk 1,5 dl vízben, megvárjuk amíg langyosra hűl és a rizses-tejszínes krémhez adjuk.

A tortaformába belerakjuk a piskótalapot vagy elővesszük az elkészített kekszes alapot erre ráöntjük a rizses masszát, picit dermesztjük, majd kirakjuk a gyümölccsel és ráöntjük a kész gyümölcskocsonyát.

A gyümölcskocsonyát a csomagoláson leírtak szerint (1,5 csomag por és 4,5 dl víz) elkészítjük és langyosan öntjük a tortára.

Náhány órára hűtőbe tesszük vagy egy éjszakára és másnap szeleteljük.