Tejszínes-mogyorókrém torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 ek víz
- 20 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek olaj
- 10 dkg tört mogyoró
Tejszínes-mogyorókrém:
- 5 dl tejszín
- 3 cs habfixáló (ha állati tejszínt használunk)
- 250 g mogyorókrém
- 100 g őrölt földimogyoró
Margarinos krém:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg mogyorókrém
Tejporos bevonó massza:
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg tejpor
- 50 g keményítő
- 30 g olvasztott margarin
- 4 ek víz
- 1 ek méz
Elkészítése: :
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojás sárgákat egyenként elkeverjük benne, majd a vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált lisztet és az olajt, mogyorót. Sütőpapírral bélelt formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb 25 perc. Ez a mennyiség, egy 20*30cm tepsibe, vagy 22-24 cm átmérőjű tortaformába elegendő.
A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet és őrölt mogyorót. Ha nem elég kemény a krém, tehetünk bele 1-2 ek főzés nélkül készíthető csokis vagy mogyorós pudingport.
A margarinos krémhez a hozzávalókat robotgéppel habosra keverjük.
A máz hozzávalóit összegyúrjuk, majd keményítőn összegyújtjuk a masszát.
A piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a mogyorós tejszínes krémmel, majd kívülről egyenletesen bekenjünk a margarinos krémmel és hűtőbe tesszük 1 órára.
A tejporos bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük. Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszeket. Ízlés szerint díszítjük, én csillag kiszúró segítségével készítettem a mintát és cukorgyöngyöket használtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »