Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-mogyorókrém torta recept

Tejszínes-mogyorókrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 4 ek víz
    • 20 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 2 ek olaj
    • 10 dkg tört mogyoró

    Tejszínes-mogyorókrém:

    • 5 dl tejszín
    • 3 cs habfixáló (ha állati tejszínt használunk)
    • 250 g mogyorókrém
    • 100 g őrölt földimogyoró

    Margarinos krém:

    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg mogyorókrém

    Tejporos bevonó massza:

    • 25 dkg porcukor
    • 10 dkg tejpor
    • 50 g keményítő
    • 30 g olvasztott margarin
    • 4 ek víz
    • 1 ek méz

    Elkészítése: :

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojás sárgákat egyenként elkeverjük benne, majd a vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált lisztet és az olajt, mogyorót. Sütőpapírral bélelt formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb 25 perc. Ez a mennyiség, egy 20*30cm tepsibe, vagy 22-24 cm átmérőjű tortaformába elegendő.

    A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet és őrölt mogyorót. Ha nem elég kemény a krém, tehetünk bele 1-2 ek főzés nélkül készíthető csokis vagy mogyorós pudingport.

    A margarinos krémhez a hozzávalókat robotgéppel habosra keverjük.

    A máz hozzávalóit összegyúrjuk, majd keményítőn összegyújtjuk a masszát.

    A piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a mogyorós tejszínes krémmel, majd kívülről egyenletesen bekenjünk a margarinos krémmel és hűtőbe tesszük 1 órára.

    A tejporos bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük. Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszeket. Ízlés szerint díszítjük, én csillag kiszúró segítségével készítettem a mintát és cukorgyöngyöket használtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá