Tejszínes-mogyorókrém torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 ek víz
- 20 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek olaj
- 10 dkg tört mogyoró
Tejszínes-mogyorókrém:
- 5 dl tejszín
- 3 cs habfixáló (ha állati tejszínt használunk)
- 250 g mogyorókrém
- 100 g őrölt földimogyoró
Margarinos krém:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg mogyorókrém
Tejporos bevonó massza:
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg tejpor
- 50 g keményítő
- 30 g olvasztott margarin
- 4 ek víz
- 1 ek méz
Elkészítése: :
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojás sárgákat egyenként elkeverjük benne, majd a vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált lisztet és az olajt, mogyorót. Sütőpapírral bélelt formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb 25 perc. Ez a mennyiség, egy 20*30cm tepsibe, vagy 22-24 cm átmérőjű tortaformába elegendő.
A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet és őrölt mogyorót. Ha nem elég kemény a krém, tehetünk bele 1-2 ek főzés nélkül készíthető csokis vagy mogyorós pudingport.
A margarinos krémhez a hozzávalókat robotgéppel habosra keverjük.
A máz hozzávalóit összegyúrjuk, majd keményítőn összegyújtjuk a masszát.
A piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a mogyorós tejszínes krémmel, majd kívülről egyenletesen bekenjünk a margarinos krémmel és hűtőbe tesszük 1 órára.
A tejporos bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük. Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszeket. Ízlés szerint díszítjük, én csillag kiszúró segítségével készítettem a mintát és cukorgyöngyöket használtam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »