Hozzávalók:
Piskóta:
Tejszínes-mogyorókrém:
Margarinos krém:
Tejporos bevonó massza:
Elkészítése: :
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojás sárgákat egyenként elkeverjük benne, majd a vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált lisztet és az olajt, mogyorót. Sütőpapírral bélelt formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb 25 perc. Ez a mennyiség, egy 20*30cm tepsibe, vagy 22-24 cm átmérőjű tortaformába elegendő.
A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet és őrölt mogyorót. Ha nem elég kemény a krém, tehetünk bele 1-2 ek főzés nélkül készíthető csokis vagy mogyorós pudingport.
A margarinos krémhez a hozzávalókat robotgéppel habosra keverjük.
A máz hozzávalóit összegyúrjuk, majd keményítőn összegyújtjuk a masszát.
A piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a mogyorós tejszínes krémmel, majd kívülről egyenletesen bekenjünk a margarinos krémmel és hűtőbe tesszük 1 órára.
A tejporos bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük. Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszeket. Ízlés szerint díszítjük, én csillag kiszúró segítségével készítettem a mintát és cukorgyöngyöket használtam.