Tejszínes-mogyorókrém torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 ek víz
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek olaj
  • 10 dkg tört mogyoró

Tejszínes-mogyorókrém:

  • 5 dl tejszín
  • 3 cs habfixáló (ha állati tejszínt használunk)
  • 250 g mogyorókrém
  • 100 g őrölt földimogyoró

Margarinos krém:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg mogyorókrém

Tejporos bevonó massza:

  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg tejpor
  • 50 g keményítő
  • 30 g olvasztott margarin
  • 4 ek víz
  • 1 ek méz

Elkészítése: :

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojás sárgákat egyenként elkeverjük benne, majd a vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált lisztet és az olajt, mogyorót. Sütőpapírral bélelt formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb 25 perc. Ez a mennyiség, egy 20*30cm tepsibe, vagy 22-24 cm átmérőjű tortaformába elegendő.

A tejszínt félig felverjük, majd hozzáadjuk a mogyorókrémet és őrölt mogyorót. Ha nem elég kemény a krém, tehetünk bele 1-2 ek főzés nélkül készíthető csokis vagy mogyorós pudingport.

A margarinos krémhez a hozzávalókat robotgéppel habosra keverjük.

A máz hozzávalóit összegyúrjuk, majd keményítőn összegyújtjuk a masszát.

A piskótát háromfelé vágjuk, megtöltjük a mogyorós tejszínes krémmel, majd kívülről egyenletesen bekenjünk a margarinos krémmel és hűtőbe tesszük 1 órára.

A tejporos bevonatot kinyújtjuk és egy nyújtófa segítségével a tortára helyezzük. Kezünkkel elsimítjuk előbb a torta tetején majd az oldalán, a felesleget levágjuk és ebből készíthetünk díszeket. Ízlés szerint díszítjük, én csillag kiszúró segítségével készítettem a mintát és cukorgyöngyöket használtam.