Tejszines-meggyes torta fondant-al recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g cukor
- 250 g liszt
- 10 ek víz
- 1 cs sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Meggyes krémhez:
- 500 ml tejszín
- 200 g magozott meggy
Vaníliás krémhez:
- 25 dkg margarin
- 250 g porcukor
- 2-3 cs vaníliás cukor
Fondanthoz:
- 500 g porcukor
- 2 ek méz
- 1 ek margarin
- 1 tasak zselatin
- 2 ek víz
Elkészítése:
A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A tojás sárgákat, cukorral és vízzel alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a kakaóport, sütőport és a lisztet. Óvatosan belekeverjuk a habot. Sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformában készre sütjük. Ha kihűlt két lapba vágjuk.
A habtejszínt keményre felverjük, majd belekeverjük a lecsepegtetett meggyet. Az alsó lapot megkenjük lefőzött kávéval, majd a meggyes-tejszínes krémet elterítjük rajta és rátesszük a másik lapot.
A margarint alaposan kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd körbe kenjük vele a torát és a tetejét is.
A fondanthoz összeolvasztjuk a vizet, mézet, zselatint és a margarint (nem szabad felforralni!), majd a cukor felét hozzáadjuk és elkezdjük összedolgozni. Addig adjuk hozzá a cukrot, amíg gyurmaszerű masszát nem kapunk, amit könnyen lehet formázni.
Ízlés szerint színezhető a massza, de csak gél vagy por állagú ételszínezővel, ha folyékonyat használuk, akkor adni kell még hozzá porcukrot.
Porcukros vagy keményítős nyújtódeszkán kinyútjuk a fondantot, majd bevonjuk vele az előzőleg lehűtött tortát. Ízlé szerint díszíthető figurákkal vagy más díszekkel.