Tejszínes-meggyes torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 ek víz
- 20 dkg liszt
- 3 ek kakaó
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek olaj
Krém:
- 1 meggybefőtt
- 500 ml hulala
- 4 ek cukor
- 1 vaníliás pudingpor
- 3-5 dl meggybefőtt lé
- 1 tk fahéj
Díszítés:
- 200 ml habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 150 g étcsoki
Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojássárgáját egyébként elkeverjük, majd a 4 ek vizet is hozzáadjuk.
Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált kakaós lisztet, szódabikarbónát és az olajt. Majd sütőpapírral bélelt formába öntjük.
Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb. 25 perc. Ez a mennyiség, egy 20* 30cm tepsibe, vagy 22-24cm tortaformába elegendő.
Krém:
A vaníliás pudingot a szokott módon megfőzzük, de tej helyett meggylevet használunk és beletesszük a fahéjat, kihűtjük. A habtejszínt félig felverjük, hozzáadjuk a meggyes zselé ¾ ét és még 2 percig verjük.
Torta elkészítése:
A piskótatésztát 3 felé vágjuk, megtöltjük a krémmel és meggyet rakunk bele, valamint a megmaradt meggyes zselét a torta közepébe kanalazzuk.
Díszítés:
A habtejszínt felverjük, bekenjük vele a tortát és néhány habrózsával vagy marcipánvirággal díszítjük.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk és a torta oldalának megfelelő méretű sütőpapír csíkra csepegtetjük a csokit. Majd ha kész, feltesszük a tortaoldalára, 5 percig hagyjuk rádermedni a csokit és óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, ilyen egyszerűen készíthetünk különleges tortát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »