Tejszínes epertorta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 4 dl cukrozott habtejszín
- eper
- 7 g zselatin
- 0,6 dl víz
- szeletelt mandula
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukor felével kikeverjük, a másik felével a fehérjét verjük fel keményre. Belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a tojás sárgáját. Papírral bélelt, 26 cm-es tortaformában sütjük 190 fokon. Ha kisült, kihűlt 3 részre vágjuk.
A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a kissé összetört epret (ezt ízlés szerint tesszük, én jó sokat szoktam bele tenni), valamint az elkészített zselatint (feloldjuk a vízben).
Jól összekeverjük és betöltjük vele a tortát. Kevés krémet hagyjunk meg, hogy az oldalát és a tetejét körbekenjük.
Hűtőbe tesszük dermedni.
Díszítés ízlés szerint történhet, én az oldalát mandulával szórtam, tetejét tejszínhabbal díszítettem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.