Tejszínes epertorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 4 dl cukrozott habtejszín
- eper
- 7 g zselatin
- 0,6 dl víz
- szeletelt mandula
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukor felével kikeverjük, a másik felével a fehérjét verjük fel keményre. Belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a tojás sárgáját. Papírral bélelt, 26 cm-es tortaformában sütjük 190 fokon. Ha kisült, kihűlt 3 részre vágjuk.
A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a kissé összetört epret (ezt ízlés szerint tesszük, én jó sokat szoktam bele tenni), valamint az elkészített zselatint (feloldjuk a vízben).
Jól összekeverjük és betöltjük vele a tortát. Kevés krémet hagyjunk meg, hogy az oldalát és a tetejét körbekenjük.
Hűtőbe tesszük dermedni.
Díszítés ízlés szerint történhet, én az oldalát mandulával szórtam, tetejét tejszínhabbal díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »