Tejszínes epertorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 16 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 4 dl cukrozott habtejszín
- eper
- 7 g zselatin
- 0,6 dl víz
- szeletelt mandula
Elkészítése:
A tojás sárgáját a cukor felével kikeverjük, a másik felével a fehérjét verjük fel keményre. Belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a tojás sárgáját. Papírral bélelt, 26 cm-es tortaformában sütjük 190 fokon. Ha kisült, kihűlt 3 részre vágjuk.
A tejszínhabot felverjük, hozzáadjuk a kissé összetört epret (ezt ízlés szerint tesszük, én jó sokat szoktam bele tenni), valamint az elkészített zselatint (feloldjuk a vízben).
Jól összekeverjük és betöltjük vele a tortát. Kevés krémet hagyjunk meg, hogy az oldalát és a tetejét körbekenjük.
Hűtőbe tesszük dermedni.
Díszítés ízlés szerint történhet, én az oldalát mandulával szórtam, tetejét tejszínhabbal díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

