Tejszínes eper- habcsók torta recept
Elkészítése:
4 tojást lemérek és ahány deka, annyi cukrot és annyi lisztet mérek ki. Ha kakaós piskótát szeretnék akkor annyival kevesebb lisztet teszek amennyi kakaót raktam bele.
A tojások sárgáját a cukor 3/4-ed részével, a fehérjét meg a maradék cukorral keverem ki habbá.
A lisztbe belekeverem a sütőport. A tojássárgájás keverékhez hozzáadok 4-5 kanál vizet, majd fokozatosan a lisztet és addig kanalazok hozzá vizet (kb 10-12 kanál összesen) amíg jól elkeveredik a liszttel. Ha kész, akkor óvatosan hozzáforgatom a habot. Kivajazott és lisztezett tortakarikába töltöm a tészta felét és 160 fokon sütöm, majd a maradék tésztát is.
A habcsóklaphoz a tojásfehérjét és cukrot gőz fölött keményre verjük majd 60 fokon addig szárítjuk, amíg a cukor nem gyöngyözik a felszínén.
A tejszínt felverjük a porcukorral.
Az egyik lapot megkenjük a tejszín felével, megrakjuk eperrel, majd rárakjuk a habcsóklapot, utána jöhet a tejszín másik fele, eper és végül a másik lap.
Tejszínhabbal körbekenjük és díszíthetjük tejszínhabbal. A díszítésnek csak a képzelet szabhat határt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

