Tejszínes csokoládétorta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 15 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 ek kristálycukor
- 15 ek liszt
- 3 cs sütőpor
- 3 ek kakaópor
Krém:
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 10 ek liszt
- 3 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 0,5 kg porcukor
- 5 ek kakaópor
- 0,5 dl rum vagy aroma
- 2 l tej
- 2 dl habtejszín
Díszítéshez:
- 35 dkg étcsokoládé
- 6 ek olaj
Elkészítése:
5 tojást a keverőtál üstjébe ütünk, majd hozzáadunk 5 ek cukrot és kb 10 perc alatt nagy fokozaton keményre felverjük. 5 ek liszthez hozzáadunk 1 cs sütőport és 1 ek kakaóport, jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk. Nekem 36 cm-es formám van. A formát kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A maradék alapanyagokból még két csokis lapot sütünk és rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A krémhez kevés tejen elkeverjük a lisztet és a pudingporokat csomómentesen, majd felöntjük a többi tejjel és kis lángon állandó keverés mellett besűrítjük. Amíg hűl addig a margarint kikeverjük a porcukorral, majd a pudingos krémhez adjuk, majd a kakaóport és a rumaromát is és habverővel alaposan kihabosítjuk. A csokis krémhez keverjük a keményre felvert tejszínhabot is.
A tortát ezzel a krémmel töltjük, megkenjük a tetejét és az oldalát is a krémmel és egy keveset hagyunk a díszítéshez is. 10-15 percre hűtőbe tesszük. A csokit az olajjal felolvasztjuk, bevonjuk vele a tortát (én kenőecsettel csináltam, és 3-szor végeztem el) és hagyjuk megdermedni. Dermedés után a maradék krémmel ízlés szerint díszítjük.