Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csokoládétorta recept

Tejszínes csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 15  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 ek kristálycukor
    • 15 ek liszt
    • 3 cs sütőpor
    • 3 ek kakaópor

    Krém:

    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 10 ek liszt
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 0,5 kg porcukor
    • 5 ek kakaópor
    • 0,5 dl rum vagy aroma
    • 2 l tej
    • 2 dl habtejszín

    Díszítéshez:

    • 35 dkg étcsokoládé
    • 6 ek olaj

    Elkészítése:

    5 tojást a keverőtál üstjébe ütünk, majd hozzáadunk 5 ek cukrot és kb 10 perc alatt nagy fokozaton keményre felverjük. 5 ek liszthez hozzáadunk 1 cs sütőport és 1 ek kakaóport, jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk. Nekem 36 cm-es formám van. A formát kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

    A maradék alapanyagokból még két csokis lapot sütünk és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

    A krémhez kevés tejen elkeverjük a lisztet és a pudingporokat csomómentesen, majd felöntjük a többi tejjel és kis lángon állandó keverés mellett besűrítjük. Amíg hűl addig a margarint kikeverjük a porcukorral, majd a pudingos krémhez adjuk, majd a kakaóport és a rumaromát is és habverővel alaposan kihabosítjuk. A csokis krémhez keverjük a keményre felvert tejszínhabot is.

    A tortát ezzel a krémmel töltjük, megkenjük a tetejét és az oldalát is a krémmel és egy keveset hagyunk a díszítéshez is. 10-15 percre hűtőbe tesszük. A csokit az olajjal felolvasztjuk, bevonjuk vele a tortát (én kenőecsettel csináltam, és 3-szor végeztem el) és hagyjuk megdermedni. Dermedés után a maradék krémmel ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá