Tejszínes csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 15 tojás
  • 15 ek kristálycukor
  • 15 ek liszt
  • 3 cs sütőpor
  • 3 ek kakaópor

Krém:

  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 10 ek liszt
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 0,5 kg porcukor
  • 5 ek kakaópor
  • 0,5 dl rum vagy aroma
  • 2 l tej
  • 2 dl habtejszín

Díszítéshez:

  • 35 dkg étcsokoládé
  • 6 ek olaj

Elkészítése:

5 tojást a keverőtál üstjébe ütünk, majd hozzáadunk 5 ek cukrot és kb 10 perc alatt nagy fokozaton keményre felverjük. 5 ek liszthez hozzáadunk 1 cs sütőport és 1 ek kakaóport, jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk. Nekem 36 cm-es formám van. A formát kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A maradék alapanyagokból még két csokis lapot sütünk és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A krémhez kevés tejen elkeverjük a lisztet és a pudingporokat csomómentesen, majd felöntjük a többi tejjel és kis lángon állandó keverés mellett besűrítjük. Amíg hűl addig a margarint kikeverjük a porcukorral, majd a pudingos krémhez adjuk, majd a kakaóport és a rumaromát is és habverővel alaposan kihabosítjuk. A csokis krémhez keverjük a keményre felvert tejszínhabot is.

A tortát ezzel a krémmel töltjük, megkenjük a tetejét és az oldalát is a krémmel és egy keveset hagyunk a díszítéshez is. 10-15 percre hűtőbe tesszük. A csokit az olajjal felolvasztjuk, bevonjuk vele a tortát (én kenőecsettel csináltam, és 3-szor végeztem el) és hagyjuk megdermedni. Dermedés után a maradék krémmel ízlés szerint díszítjük.