Tejszínes- csokoládétorta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Piskóta elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojássárgáját egyébként elkeverjük, majd a 4 ek vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált lisztet, és az olajt. Majd sütőpapírral bélelt formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb. 30 perc. Ez a mennyiség, egy 20* 30cm tepsibe, vagy 22-24cm tortaformába elegendő.
Krém elkészítése:
A cukrot, a lisztet és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük habverővel, majd hozzáadjuk a vizet és kislángon felfőzzük, majd beletesszük a csokit. Megvárjuk még elolvad a csoki és utána hűtő fürdőbe tesszük!
Ha kihűlt, kézi mixerrel felverjük félig a tejszínhabot, majd hozzáadjuk a csokis krémet, még kb. 1 percig keverjük.
Nagyon finom, tökéletes tartású krémet kapunk!
Torta elkészítése és díszítés:
A piskótatésztát 3 felé vágjuk és megtöltjük a krémmel. Majd ízlés szerint díszítjük!
Csokoládé máz:
Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, közben a fehércsokit mikróban olvasztjuk meg és zacskóba tesszük, amin kis lyukat vágunk. A felolvadt csokit a torta tetejére öntjük, majd a fehércsokit csigavonalban rácsurgatjuk és egy hústű segítségével a kör középpontja felé vonalakat húzzunk. A megmaradt krémmel, esetleg tejszínhabbal habzsák segítségével díszítjük az oldalát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »