Hozzávalók:
Piskóta:
Csokoládé krém:
Csokoládé máz:
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojássárgáját egyébként elkeverjük, majd a 4 ek vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált lisztet, és az olajt. Majd sütőpapírral bélelt formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb. 30 perc. Ez a mennyiség, egy 20* 30cm tepsibe, vagy 22-24cm tortaformába elegendő.
A cukrot, a lisztet és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük habverővel, majd hozzáadjuk a vizet és kislángon felfőzzük, majd beletesszük a csokit. Megvárjuk még elolvad a csoki és utána hűtő fürdőbe tesszük!
Ha kihűlt, kézi mixerrel felverjük félig a tejszínhabot, majd hozzáadjuk a csokis krémet, még kb. 1 percig keverjük.
Nagyon finom, tökéletes tartású krémet kapunk!
A piskótatésztát 3 felé vágjuk és megtöltjük a krémmel. Majd ízlés szerint díszítjük!
Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, közben a fehércsokit mikróban olvasztjuk meg és zacskóba tesszük, amin kis lyukat vágunk. A felolvadt csokit a torta tetejére öntjük, majd a fehércsokit csigavonalban rácsurgatjuk és egy hústű segítségével a kör középpontja felé vonalakat húzzunk. A megmaradt krémmel, esetleg tejszínhabbal habzsák segítségével díszítjük az oldalát.