Tejszínes- csokoládétorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 ek víz
  • 20dkg liszt
  • 2 ek kakaó
  • 1tk szódabikarbóna
  • 2 ek olaj

Csokoládé krém:

  • 3 dl habtejszín
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 3ek liszt
  • 4ek víz
  • 2 ek kakaópor
  • 100g étcsoki

Csokoládé máz:

  • 15dkg étcsoki
  • 3dkg fehércsoki

Elkészítése:

Piskóta elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, ezután a tojássárgáját egyébként elkeverjük, majd a 4 ek vizet is hozzáadjuk. Ha elkészült óvatosan hozzákeverjük fakanállal az átszitált lisztet, és az olajt. Majd sütőpapírral bélelt formába öntjük. Tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, ez kb. 30 perc. Ez a mennyiség, egy 20* 30cm tepsibe, vagy 22-24cm tortaformába elegendő.

Krém elkészítése:

A cukrot, a lisztet és a kakaóport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kikeverjük habverővel, majd hozzáadjuk a vizet és kislángon felfőzzük, majd beletesszük a csokit. Megvárjuk még elolvad a csoki és utána hűtő fürdőbe tesszük!

Ha kihűlt, kézi mixerrel felverjük félig a tejszínhabot, majd hozzáadjuk a csokis krémet, még kb. 1 percig keverjük.

Nagyon finom, tökéletes tartású krémet kapunk!

Torta elkészítése és díszítés:

A piskótatésztát 3 felé vágjuk és megtöltjük a krémmel. Majd ízlés szerint díszítjük!

Csokoládé máz:

Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, közben a fehércsokit mikróban olvasztjuk meg és zacskóba tesszük, amin kis lyukat vágunk. A felolvadt csokit a torta tetejére öntjük, majd a fehércsokit csigavonalban rácsurgatjuk és egy hústű segítségével a kör középpontja felé vonalakat húzzunk. A megmaradt krémmel, esetleg tejszínhabbal habzsák segítségével díszítjük az oldalát.