Tejszínes csokitorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- kakaópor
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 4 dl cukrozott tejszín
- kakaópor
- 1 dkg zselatin
- 5 dkg víz
- rum
Bevonás:
- csokoládé
- kevés olaj
- tortadara
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukor felével kihabosítjuk, a cukor másik felével felverjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a sárgájához, majd óvatosan belekeverjük a lisztet és az ebben elkevert kakaóport és sütőport. (SZITÁLJUK!!)
Sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük. Ha kisült, kihűlt, 3 részre vágjuk, kevés rummal meglocsolhatjuk.
A töltelékhez a tejszínhabot felverjük, szitálva hozzáadjuk a kakaóport és a rumot. A zselatint összekeverjük a vízzel és vízgőz felett felmelegítjük.
Az elkészített zselatint belekeverjük, és gyors, határozott mozdulatokkal összekeverjük. Betöltjük vele a tortát, annyi krémet hagyjunk, hogy a torta tetejét és oldalát körbekenjük vele. Ha ez kész, hűtőben pihentetjük.
Ha kellően megdermedt, az olvasztott csokoládéval a tetejét megkenjük, oldalát bevonjuk csokidarával. Tetejét ugyanolyan krémmel díszítjük mint amilyennel betöltöttük.
Tipp:
A tésztába és a töltelékbe ízlés szerint használhatunk kakaóport.
A töltelékbe rumot használjunk, sokkal finomabb, mint ha sima rumaromát tennénk bele. Többféleképpen lehet díszíteni, akár az egész tortát be lehet vonni csokoládéval, ez már fantázián múlik. Én ehhez a díszítéshez kb fél tábla tejcsokit használtam.