Tejszínes csokitorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 16 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- kakaópor
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 4 dl cukrozott tejszín
- kakaópor
- 1 dkg zselatin
- 5 dkg víz
- rum
Bevonás:
- csokoládé
- kevés olaj
- tortadara
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukor felével kihabosítjuk, a cukor másik felével felverjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a sárgájához, majd óvatosan belekeverjük a lisztet és az ebben elkevert kakaóport és sütőport. (SZITÁLJUK!!)
Sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük. Ha kisült, kihűlt, 3 részre vágjuk, kevés rummal meglocsolhatjuk.
A töltelékhez a tejszínhabot felverjük, szitálva hozzáadjuk a kakaóport és a rumot. A zselatint összekeverjük a vízzel és vízgőz felett felmelegítjük.
Az elkészített zselatint belekeverjük, és gyors, határozott mozdulatokkal összekeverjük. Betöltjük vele a tortát, annyi krémet hagyjunk, hogy a torta tetejét és oldalát körbekenjük vele. Ha ez kész, hűtőben pihentetjük.
Ha kellően megdermedt, az olvasztott csokoládéval a tetejét megkenjük, oldalát bevonjuk csokidarával. Tetejét ugyanolyan krémmel díszítjük mint amilyennel betöltöttük.
Tipp:
A tésztába és a töltelékbe ízlés szerint használhatunk kakaóport.
A töltelékbe rumot használjunk, sokkal finomabb, mint ha sima rumaromát tennénk bele. Többféleképpen lehet díszíteni, akár az egész tortát be lehet vonni csokoládéval, ez már fantázián múlik. Én ehhez a díszítéshez kb fél tábla tejcsokit használtam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

