Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csokitorta recept

Tejszínes csokitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg cukor
    • 18 dkg liszt
    • kakaópor
    • 1 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 4 dl cukrozott tejszín
    • kakaópor
    • 1 dkg zselatin
    • 5 dkg víz
    • rum

    Bevonás:

    • csokoládé
    • kevés olaj
    • tortadara

    Elkészítése:

    A tojássárgáját a cukor felével kihabosítjuk, a cukor másik felével felverjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a sárgájához, majd óvatosan belekeverjük a lisztet és az ebben elkevert kakaóport és sütőport. (SZITÁLJUK!!)

    Sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük. Ha kisült, kihűlt, 3 részre vágjuk, kevés rummal meglocsolhatjuk.

    A töltelékhez a tejszínhabot felverjük, szitálva hozzáadjuk a kakaóport és a rumot. A zselatint összekeverjük a vízzel és vízgőz felett felmelegítjük.

    Az elkészített zselatint belekeverjük, és gyors, határozott mozdulatokkal összekeverjük. Betöltjük vele a tortát, annyi krémet hagyjunk, hogy a torta tetejét és oldalát körbekenjük vele. Ha ez kész, hűtőben pihentetjük.

    Ha kellően megdermedt, az olvasztott csokoládéval a tetejét megkenjük, oldalát bevonjuk csokidarával. Tetejét ugyanolyan krémmel díszítjük mint amilyennel betöltöttük.

    Tipp:

    A tésztába és a töltelékbe ízlés szerint használhatunk kakaóport.

    A töltelékbe rumot használjunk, sokkal finomabb, mint ha sima rumaromát tennénk bele. Többféleképpen lehet díszíteni, akár az egész tortát be lehet vonni csokoládéval, ez már fantázián múlik. Én ehhez a díszítéshez kb fél tábla tejcsokit használtam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá