Tejszínes csokitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínes csokitorta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 4 dl cukrozott tejszín
  • kakaópor
  • 1 dkg zselatin
  • 5 dkg víz
  • rum

Bevonás:

  • csokoládé
  • kevés olaj
  • tortadara

Elkészítése:

A tojássárgáját a cukor felével kihabosítjuk, a cukor másik felével felverjük a tojásfehérjét. Hozzáadjuk a sárgájához, majd óvatosan belekeverjük a lisztet és az ebben elkevert kakaóport és sütőport. (SZITÁLJUK!!)

Sütőpapírral bélelt tortaformában sütjük. Ha kisült, kihűlt, 3 részre vágjuk, kevés rummal meglocsolhatjuk.

A töltelékhez a tejszínhabot felverjük, szitálva hozzáadjuk a kakaóport és a rumot. A zselatint összekeverjük a vízzel és vízgőz felett felmelegítjük.

Az elkészített zselatint belekeverjük, és gyors, határozott mozdulatokkal összekeverjük. Betöltjük vele a tortát, annyi krémet hagyjunk, hogy a torta tetejét és oldalát körbekenjük vele. Ha ez kész, hűtőben pihentetjük.

Ha kellően megdermedt, az olvasztott csokoládéval a tetejét megkenjük, oldalát bevonjuk csokidarával. Tetejét ugyanolyan krémmel díszítjük mint amilyennel betöltöttük.

Tipp:

A tésztába és a töltelékbe ízlés szerint használhatunk kakaóport.

A töltelékbe rumot használjunk, sokkal finomabb, mint ha sima rumaromát tennénk bele. Többféleképpen lehet díszíteni, akár az egész tortát be lehet vonni csokoládéval, ez már fantázián múlik. Én ehhez a díszítéshez kb fél tábla tejcsokit használtam.