Tejszínes citromtorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 2 ek cukor
- 1 mk sütőpor
- 2 ek liszt
Krém:
- 500 ml tejföl (20%-os)
- 5 dl habtejszín
- 2 citrom
- 130 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 14 db babapiskóta
- 15 g zselatinpor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk óvatosan a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
26 cm-es sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, lisztezett) tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A piskótát hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet.
Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a jól megmosott citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük.
A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez. Ezután a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze.
A krém felét a tortaformában lévő piskóta lapra kenjük, kirakjuk a babapiskótával, majd a krém másik felével betöltjük a tortát. Elsimítjuk a tetejét. Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt. Másnap kivesszük a tortát a formából, és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű levelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk!
A tejszínes citromtorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 16 g