Tejszínes citromtorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 2 ek cukor
- 1 mk sütőpor
- 2 ek liszt
Krém:
- 500 ml tejföl (20%-os)
- 5 dl habtejszín
- 2 citrom
- 130 g kristálycukor
- 10 g vaníliás cukor
- 14 db babapiskóta
- 15 g zselatinpor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd beleforgatjuk óvatosan a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
26 cm-es sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, lisztezett) tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. A piskótát hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet.
Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a jól megmosott citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük.
A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez. Ezután a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze.
A krém felét a tortaformában lévő piskóta lapra kenjük, kirakjuk a babapiskótával, majd a krém másik felével betöltjük a tortát. Elsimítjuk a tetejét. Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt. Másnap kivesszük a tortát a formából, és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű levelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk!
A tejszínes citromtorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


