Tejszínes citromtorta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból piskóta
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 1 citrom leve, és héja
- 2 dl hullala habtejszín
- cukor ízlés szerint
A tetejére:
- 1 szeletelt citrom
- aprított gumicukorkák
- 2 dl hullala
Elkészítése:
A piskótát a szokásos módon megsütjük.
A krémhez kemény habbá verjük a 2 dl habtejszínt, összekeverjük a mascarpone-val, a citrom levével és reszelt héjával. Ízlés szerint cukrozzuk, majd egy fél órára hűtőbe tesszük.
A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejét negyedelt, vékonyra szelt citrommal, habtejszínnel és apróra vágott gumicukorral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »