Tejszínes citromtorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínes citromtorta

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 8 db tojásból piskóta

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom leve, és héja
  • 2 dl hullala habtejszín
  • cukor ízlés szerint

A tetejére:

  • 1 szeletelt citrom
  • aprított gumicukorkák
  • 2 dl hullala

Elkészítése:

A piskótát a szokásos módon megsütjük.

A krémhez kemény habbá verjük a 2 dl habtejszínt, összekeverjük a mascarpone-val, a citrom levével és reszelt héjával. Ízlés szerint cukrozzuk, majd egy fél órára hűtőbe tesszük.

A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tetejét negyedelt, vékonyra szelt citrommal, habtejszínnel és apróra vágott gumicukorral díszítjük.