Tejfölös túrótorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 5 dkg margarin
- cukor/édesítő (4-5 ek, de ízlés szerint)
- 1 nagy tejföl (5 dl)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 kis pohár tejföl (2 dl)
- zselatin
Elkészítése:
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. A kész túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.
A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk a túrókrémre. 180 fokon kb. egy órát sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét.
Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Jót tesz neki egy pár óra, vagy akár egy éjszaka is a hűtőben.
Tipp:
Aki szereti a túrót kicsit megbolondítani citromlével, reszelt citromhéjjal annak bátran ajánlom, hogy tegyen bele.
A tejfölös túrótorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »